Casa Linda's Orakelrijk

Elementenspel

Het Elementenspel is uitgedacht, geschilderd en geschreven door Johanna Hartgring.

Steeds een andere Elementen-kaart

Natuurlijk ritme

Alles in de natuur is onderhevig aan een ritme, een schommeling. Er zijn vier stadia te herkennen, die weliswaar wat in elkaar overlopen omdat het een soort golfbeweging is, maar toch nog steeds duidelijk herkenbaar zijn, zoals b.v. de vier seizoenen. Ook in de mens vinden we deze stadia terug. Je kan de ene keer vol energie zijn en de andere keer volkomen leeg, met daarbij uiteraard de verschillende tussenstadia.

Dit is een spel, waarbij ik de vier elementen heb genomen als symbool voor de verschillende energiën in de mens, zodat ze herkenbaar worden. Je bent je niet altijd bewust van wat er aan de hand is, en vaak is het alleen maar een kwestie van afnemende energie, waardoor je je wat minder lekker voelt, en dat vaak ook nog op maar één gebied, b.v. alleen maar emotioneel. Met dit spel kan je duidelijkheid krijgen over hoe jij functioneert en hoe je met jouw verschillende energiën om kan gaan.

Het is een spel over het natuurlijke ritme in de mens. In de tegenwoordige maatschappij wordt daar nog maar heel weinig aandacht aan besteedt en, wat erger is, er zijn stadia die gezien worden als negatief, onproduktief enz. Toch zijn alle stadia nodig om op gang te blijven, en enige levensvreugd te hebben. D.m.v. dit kaartspel kan je weer kennis maken met de natuurlijke ritmes in je leven en lichaam. Ze worden makkelijker te herkennen waardoor er meer begrip komt voor de verschillende stadia, zodat je een eventuele depressie kan vermijden, door eerder op je behoefte in te gaan.

Het kaartspel

Aangezien het een spel is om jouw ritmes en stadia beter te begrijpen, raad ik je aan om je niet aan mijn interpretaties op te hangen, maar eerder om zelf te 'voelen' wat de kaart voor jou wil zeggen.

Het is een kaartspel van 32 kaarten, gevormd door twee maal 4x4 kaarten, gebaseerd op de vier elementen.

De oneven getallen wijzen op hoe je je voelt, de even getallen wat je daar eventueel concreet mee kan doen.

De symbolen

sym_zon (1K)
De zon

Element vuur. Staat voor de creatieve levensenergie, de geest, actief, uitstralend, en voor het eerste stadium, de eerste impuls, de start, de geestdrift, er zin in hebben.

sym_aarde (1K)
De aarde

Element aarde. De vier seizoenen. Staat voor het 'zijn', het fysieke, concrete, lichamelijke, en voor het tweede stadium, het één zijn met, de kruissnelheid.

sym_wolk (1K)
De wolk

Element lucht. Het weertype. Staat voor het mentale, het gedachtenleven, het veranderlijke, de communicatie of expressie, en voor het derde stadium, de oogst, de uitwisseling, het delen, het vaart minderen.

sym_maan (1K)
De maan

Element water. Staat voor de gevoeligheid, het nodig hebben, en voor het vierde en laatste stadium van rust, verwerken, loslaten en weer opladen.

Copyright © 2010 Linda J. Hartgring, Johanna Hartgring (tekst en afbeeldingen)

http://orakelrijk.casalinda.nl/